Pakistan vizesi, bölgeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu bir izin belgesidir. Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde seyahat etmek ve çalışmak isteyen vatandaşların vize almaları gerekmektedir. Pakistan’a yapacağınız seyahat türüne bağlı olarak, almanız gereken vize türü de değişir. Bu süreçte yapılması gereken, uygulanacak vize türüne göre uygun belgeleri doldurmak ve vize başvurusunun tamamlanmasını sağlamaktır. Pakistan’ın vize gerektirip gerektirmediğini ve vize başvuru sürecinin nasıl tamamlanacağını merak edenler için bu yazımızda sizlere detaylı bilgi aktaracağız.
Pakistan Vize İstiyor mu?
Öncelikle yeşil, gri ve siyah pasaportu olan Türk vatandaşlarının 90 güne kadar seyahatlerinde vize şartı bulunmuyor. Bordo pasaportu olan vatandaşların ülkeyi ziyaret etmek istedikleri her ne sebeple olursa olsun vize almaları gerekmektedir. Pakistan kapısında Pakistan’ı ziyaret edecek vatandaşlar için vize başvurusu bulunmamaktadır. Ayrıca konsolosluk tarafından atanan vize başvuru merkezi veya aracı kurum bulunmamaktadır. Bu süreçte başvurularınızı sadece Pakistan başkonsolosluğu ve büyükelçiliği kabul etmektedir.
Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?
Pakistan vizesi almak isteyen vatandaşların Pakistan Konsolosluğuna ve Büyükelçiliğine istenen belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Pakistan vize başvuru formu önce doldurulmalı ve diğer belgelerle birlikte yetkili kurumlara teslim edilmelidir. Dilerseniz Pakistan vize işlemleri için danışmanlık desteği alabilirsiniz. Sadece Pakistan tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi bulunmadığından doğrudan yetkili kuruma başvuru yapılmalıdır. Vize başvurusunun olumlu olabilmesi için kurumların istenen belgeleri eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir. Vize başvurularında doğru bilgi verilmesi de çok önemlidir.
Pakistan Vizesi için Gerekli Belgeler
Pakistan vizesi için gerekli belgeler eksiksiz doldurulmalıdır. Belgeleriniz ne kadar düzenli ve eksiksiz olursa başvuru süreciniz de o kadar sorunsuz olacaktır. Başvuru sürecinde gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
- 2 adet biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır)
- Pasaport (en az altı ay geçerli olmalıdır)
- Vize başvuru dilekçesi
- Sponsorlu seyahatler için davet mektubu
- Banka hesap cüzdanı ve banka ekstresi
- Ticari ve çalışma vizesi başvurusu yapacak vatandaşlar için; vergi levhası fotokopisi, kaşeli ve ıslak imzalı faaliyet belgesi, noter onaylı imza sirküleri, ticaret sicili gazetesi
- Otel ve uçak bileti rezervasyon bilgileri
Pakistan vize belgeleri farklı vize türlerine göre ek belgeler içerebilir. Başvuru yapacağınız vize türüne göre talep edilen ek belgeleri araştırmanızda fayda var. Standart belgelere ek olarak, özellikle iş ve ticaret vizelerinde talep edilen birçok ek belge bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi şüphesiz davet mektubudur.
Pakistan Vize Türleri
Pakistan vizesi başvuru sahiplerinin ziyaretlerinin amacına göre başvurdukları farklı vize türleri vardır. Bilinen en önemli Pakistan vize türleri şunlardır:
- Pakistan turist vizesi, ülkeyi kültürel ve turistik olarak ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının alması gereken vize türüdür.
- Pakistan iş vizesi, ülkeyi ticari faaliyetler için ziyaret etmek isteyen vatandaşların ihtiyaç duyduğu vize türüdür.
- Pakistan çalışma vizesi, Türk vatandaşları için en önemli vize türlerinden biridir. Ülkede çalışmak ve oturma izni almak isteyen vatandaşların alması gereken bir vizedir.
Pakistan aile birleşimi ve aile ziyareti vizesi ve gazeteci vizesi ise diğer önemli vize türleridir.
Pakistan Çalışma Vizesi
Pakistan çalışma vizesi, ülkede çalışmak ve oturma izni almak isteyen vatandaşlar için vizedir. Vize başvurusu sırasında bireylerin mesleki statülerine göre belge ibraz etmeleri gerekmektedir. Gerekli belgelerin kişinin mesleki durumuna göre değiştiğini söyleyebiliriz. Başvuru yapacak vatandaşların mutlaka davet mektubuna ihtiyaçları vardır. Ticaret Odası tarafından onaylanmış ve antetli kağıda yazılmış bir davet mektubu sağlanmalıdır. Ve ayrıca;
- Pakistan’daki şirket şirket bilgilerini göndermelidir.
- Davet konsolosluğa gönderilmeli ve ziyaretin amacını, seyahat tarihlerini ve şirket iletişim bilgilerini içermelidir.
- Belirtilen tüm belgeler belirtilen kriterler dahilinde olmalıdır.
Pakistan çalışma vizesi ile ilgili gerekli kararı veren kurum Pakistan dış temsilcisidir. Belgeler eksiksiz ve hatasız olmalıdır. Aksi takdirde başvuru sürecinizde sorun yaşayacaksınız ve başvuru sonucunuz olumsuz olacaktır.
Pakistan Vizesi Kaç Gün Sürer?
Pakistan vizesinin kaç gün verileceği sorusunun cevabı son derece önemlidir. Çünkü vatandaşların bu süreye göre başvuru yapması gerekiyor. Pakistan’a vize başvurunuzun sonucu, vize türüne ve o dönemdeki kurumun yoğunluğuna göre değişmektedir. Başvurunuz ortalama 3 ila 15 gün içinde sonuçlandırılacaktır.
Pakistan Vizesi Nereden Alınır?
Pakistan vizesinin nereden alınacağı konusu da önemlidir. Pakistan vizesi için görev vizesi başvuru merkezi bulunmamaktadır. Başvurular doğrudan Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Ankara Büyükelçiliği’ne yapılır. Doğal olarak, bu iki kurum başvurunuzun sonucunu fark eder. Bu iki kurum size Pakistan vizenizi verebilecek. Sonucun olumlu olabilmesi için belgelerin eksiksiz doldurulması ve teslim edilmesi gerekmektedir.
Pakistan Vize Ücreti 2022
Vize başvuru sürecinde vatandaşları ilgilendiren bir diğer önemli konu da vize ücretleridir Pakistan vize ücreti, başvurduğunuz vize türüne göre değişmektedir. Başvurmadan önce vize ücretlerini öğrenmeli ve ücreti ödemelisiniz. Sizden istenen belgeler arasına ücret makbuzunuzu da eklemelisiniz. Bu nedenle vize ücretlerini bilmeniz gerekmektedir. Net fiyat bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Pakistan vize işlemleri için danışmanlarımızla +90 850 811 34 42 numaradan iletişime geçebilirsiniz.